maandag 9 juni 2014

Thuiswedstrijd

Na een paar uurtjes slapen sta ik zondagochtend om 6 uur weer naast mijn bed, want ik ga opnieuw spullen uit onze dubbele inboedel verkopen. De 'vide grenier' is dit keer in onze eigen dorp.
Om zeven uur haken mijn buurvrouw S. en ik de aanhangwagen achter de auto, die nog vol staat met spullen die we de vorige keer niet hebben verkocht.

We hebben een perfecte plek op ons prachtige dorpsplein. Er staan veel meer verkopers dan andere jaren en het is meteen vanaf acht uur lekker druk met kopers. Zelfs oude pannen raak ik kwijt. 
Het is schitterend weer en het belooft een warme dag te worden. Veel bekenden uit het dorp komen een kijkje nemen of een praatje maken. De sfeer is oergezellig. 

Apéro met enkele buren 
De verkoop gaat net als een paar weken geleden zeer voorspoedig en het beursje raakt weer lekker gevuld.
Om half één zakt de aanloop in, want het is lunchtijd. Arie is ondertussen ook gearriveerd met Douce. Ook wij gaan lunchen c.q. picknicken net als alle Fransen compleet met een lekker flesje wijn.
Daarna is het een stuk rustiger, net als de vorige keer.
Terwijl Arie en de man van S. even de verkoop van ons overnemen,  gaan zij en ik nog even naar een nabijgelegen dorp waar ook een rommelmarkt is. Daar staat een andere buurvrouw met haar spullen. Even kijken wat de concurrentie doet!
Bij haar is het 's morgens ook druk geweest en nu veel rustiger. 
S. zegt altijd: "'s ochtends  heb je kopers, 's middags heb je kijkers". Ze heeft helemaal gelijk, al raak ik toch nog wel wat spullen kwijt.

Om vijf uur houden we het voor gezien en laden we de overgebleven spullen in de aanhangwagen.
Die blijft voorlopig zo staan, tot de volgende 'vide grenier'.

Hoog tijd voor een verkoelende plons in het zwembad.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten