dinsdag 10 juni 2014

Burenruil

Buurman A. en zijn vrouw rijden in een hele oude, niet gerestaureerde, maar hartstikke leuke donkerblauwe Renault 4.
Op hun  terrein staat nog een Renault 4, een witte, zonder voorwielen op een paar blokken hout. In deze reden ze voordat ze de donkerblauwe hadden. De witte is blijven staan voor de onderdelen.
Maar voor A. de vrouw A. , is dit een doorn in het oog. Ze komt oorspronkelijk uit Parijs  en vindt oude, niet meer rijdende auto's op het erf - wat hier op het platteland heel gebruikelijk is - geen gezicht. Dat ben ik helemaal met haar eens.

Nou wil het geval dat onze andere buurman  E. helemaal gek is op sleutelen en niets liever doet dan oude auto's opknappen.
Hij wil dat wrak dus wel hebben. Buurvrouw A. helemaal opgelucht.
Maar zoals dat gaat met sommige Fransen, alles op zijn tijd. Ze heeft er nog 6 maanden tegenaan moeten kijken, maar gisteren is E. zijn belofte nagekomen.

Met zijn trekker komt hij de "schitterende R Quattre" ophalen. We lopen toevallig langs om Douce uit te laten en dat is maar goed ook. Want het klusje valt behoorlijk tegen. De auto is een beetje zwaar en hangt niet helemaal recht achter de trekker. Daardoor is het gewicht niet goed verdeeld en kan de trekker niet goed rechtuit rijden. Arie bedenkt een slimme oplossing en samen met buurman A. en buurman E. op de trekker wordt het wrak voorzichtig 800 meter verplaatst van het ene erf na het andere.

Buurvrouw A. kan haar geluk niet op.
Benieuwd hoe lang buurvrouw S. nu tegen deze nieuwe aanwinst moet aankijken.

1 opmerking: